Frakula terápia

A frakcionált lézeres kezelés egy nem invazív lézerterápia, mely a lézerfény energiáját használja fel az öregedő bőr kezelésére. A lézer mikrocsatornákat hoz létre a bőrben, hasonlóan a képernyőn megjelenő pixelekhez. Ezeket a mikrocsatornákat a bőr sérülésekként értelmezi. A szervezet öngyógyító folyamatai helyrehozzák a károsodást azáltal, hogy a régi, fáradt bőrsejteket helyettesíti friss, egészséges sejtekkel. Ez a folyamat további kollagén- és elasztintermelést vált ki, hogy ösztönözze ezt a gyógyulási folyamatot.

A vérlemezkékben gazdag plazma felhasználja saját vérének gyógyító erejét, hogy serkentse a kollagéntermelést, és ösztönözze a sejtek regenerálódását a bőr fiatalítása céljából.

Az I-PRF megújítja bőrének megjelenését. Co2 lézerrel együtt történő kombinált alkalmazás esetén jobb eredmények érhetők el. Azáltal, hogy a testének a vérlemezkékben gazdag plazmáját a lézeres kezelés után bőrbe juttatjuk, a kollagén és az elasztin előállítása „elindul”, valamint az I-PRF természetes regeneráló tulajdonságai csökkentik a gyógyulási időt.

I-PRF terápiával kombinált frakcionált lézeres kezelés

frakula terápia
i-prf

Hogyan segíti az I-PRF kezelés a bőrt?

A vérlemezkékben gazdag plazma a regeneratív orvoslás egyik olyan szereplője, amely a közelmúltban vált népszerűvé a bőrgyógyász-kozmetológiai szektorban.  A vérlemezkék olyan fontos növekedési faktorokat tartalmaznak, amelyek ösztönzik a sejteket újabb, egészségesebb szövetek előállítására és a meglévő szövetek regenerálódására. 

 • fiatalítja a bőrstruktúrát
 • face resurfacing
 • javítja a bőrtónust, bőrtextúrát, ragyogást ad a bőrnek
 • csökkenti a mélyebb és finom ráncokat
 • feszesíti a bőrt akár a szem környékén és a nyaki területen is
 • pigmentfoltok, bőr színegyenletlengések kezelése
 • összehúzza a tágult pórusokat
 • halványítja a nyúlási csíkokat
 • lézeres dermabrázió
 • csökkenti a hegeket, különösen az akne-hegeket és a sebészeti beavatkozás utáni hegeket
 • nem kívánatos bőrképződmények eltávolítása
 • bőrhibák kezelése: keratosis, papillómák, fibrómák, xanthelasma
 • szemölcsök eltávolítása
 • condyloma kezelése

A korábbi CO2 lézeres kezelések túlzottan agresszívnak minősültek, a kutatók ezért fordultak a frakcionális lézer-technológia irányába, ahol hasonlóan jó eredményeket lehet elérni sokkal kevésbé invazív módon. A CO2 frakcionális lézerrel adott távolságokban elemi lézersugár-nyalábokat hozunk létre, amely a dermis mélyebb rétegeiben közvetlenül a kollagén rostokat stimulálja. A bőrben apró koagulációs sérülések (pontszerűen létrejött hőkárosodást) jönnek létre, sértetlenül hagyva a pontok közötti szöveti részeket, ahonnan el tud indulni a gyors szöveti gyógyulási folyamat. Ennek a mechanizmusnak köszönhetően jön létre a lézer bőrmegújító és bőrfeszesítő hatása minimál-invazív módon. bison-fire-xel-co2-lezer-kezelesA kezelés esszenciája az a folyamat, mely során a létrehozott hősérülések pontjainak környezetében először egy „shrinking”-nek nevezett azonnali bőrfeszesítés jön létre. Ezt követi a 2-4 hónap alatt felépülő, a kollagén-állomány rekonstrukcióján alapuló neo-collagenesis folyamat, amely során egy hosszútávú face-lifting és arcfeszesítő hatás alakul ki, az eredmény pedig feszesebb, egyenletesebb tónusú és felszínű, fiatalos arcbőr. A FIRE-XEL™ frakcionális üzemmódjának fő funkciója elsősorban a kollagén-rekonstrukció aktiválása. A berendezés kiválóan alkalmas a legtöbb bőrrel kapcsolatos esztétikai kezelés elvégzésére (pl. bőrfiatalítás, ránccsökkentés, bőrhalványítás, bőrfeszesítés, pórusösszehúzás, pigmentációk csökkentése) rövid kezelési idővel. Rendszerint a páciensek 1-3 kezelést kapnak 3-4 hetente, és a kezelések általában 15 percig tartanak.

A 10600 nm-es hullámhosszú CO2 lézer tekinthető a lágy-szöveti lézeres sebészet arany sztenderdjének, mert egyszerre képes mély photo-termális ablációra (vágáshoz szükséges) és intenzív koagulációra (amely a véralvadáshoz szükséges beleértve a kisméretű vér-kapillárisok hemosztázisát is).

Nem minden lézer-hullámhossz rendelkezik olyan jellemzőkkel, amely egyszerre teszik alkalmassá a vágáshoz és hatékony lágy-szöveti koagulációhoz. Bizonyos hullámhosszú lézerekkel (pl. az Erbium lézerek) végezhető a vágás, viszont gyengén teljesítenek a koaguláció terén (vérzést okozhatnak). Más hullámhosszú lézerek (pl. a dióda lézerek) rendkívül eredményesek például a tartós szőrtelenítésben, de nem alkalmasak vágáshoz. Végül vannak olyan lézerek (ilyen a CO2 lézer), amelyekkel mind a vágásban, mind a vágott seb azonnali vérzés-csökkentésében kitűnő eredmények érhetőek el.

A.I. intelligens kezelésbeállító rendszer

A BISON MEDICAL A.I. intelligens kezelésbeállító rendszere úgy lett kidolgozva, hogy a páciens bőrének mért tulajdonságai és a tárolt klinikai adatbázis alapján a páciens adottságaira leginkább hatékony és biztonságos kezelési módot ajánlja. Ezáltal a felhasználó számára kényelmes, a páciens számára pedig kiváló eredményeket biztosít. Természetesen lehetőség van a javasolt paraméterek kézi felülírására.

Frakula terápia árai

 • Nyak/Dekoltázs 135.000 Ft
 • Arc 155.000 Ft
 • Arc + dekoltázs 185.000 Ft
 • Arc + nyak + dekoltázs 215.000 Ft

Kérjen visszahívást űrlapunk segítségével